Verdens største Sejlskib

Den 4 masters Bark Sedov er bygget på Friderick Krupp Germaniawerft 1921 til Reder F.A Vinnen Og Co, Bremen Blev døbt Magdalene Vinnen efter Rederens Hustru.
Skibet blev bygget til salpeterfarten.
1936 solgt til Nordtyske Lloyd og omdøbt til  "Kommondore Johnson" ombygget så den kunne tage elever ombord sejlede som lasteførende skoleskib. Under 2 verdenskrig sejlede hun i Østersøen blev senere oplagt i Flensborg fjord. Efter krigen blev hun overdraget til Sovjetunionen som krigserstatning.
Omdøbt til "Sedov" efter den russiske polarforsker Georgy Sedov. Først blev hun benyttet som skoleskib for den Sovjettiske flåde, og senere blev hun træningsskib  inden for fiskeri og fik hjemhavn i Murmansk. har flere gange deltaget i Tall Ship Races.
5.339 tons.
4 masters Bark
Længde 108,t meter
Totallængde 122,3 meter
Bredde 14,9 meter
Højde 58 meter
Dybgang 6,5 meter
Sejlareal 4.195 Kvadratmeter deraf 3.117 er råsejl og 1.075 er for og agtersejl.
Hastighed 18 knob med motor 8 knob.
Motor 128 Hk diesel ilagt fra nybygning.

Nyborg -Esbjerg Nord om Skagen

1993 havde Nyborg besøg af " STS SEDOV " Verdens største sejlskib, jeg og to gode kammerater fandt ud af vi kunne komme med mod betaling som Trainee`s, den chance kunne vi ikke lade gå fra os.
Vi havde 4 herlige dage ombord fra Nyborg til Esbjerg rundt Skagen, sejladsen til Skagen var lidt tam, men efter vi havde rundet Skagen fik vi en stiv kuling fra NV og så skete der noget. For fulde sejl og en fart af 11 knob og at hører vinden hyle i riggen og mærke skibet krænge, det var noget der kunne få en gammel sailor`s hjerte til at flyde over af lykke.
Vi fik det samme at spise, som eleverne særligt husker jeg en fiskesuppe, det bedste jeg har smagt, og hver dag friskbagt brød, enkelt men sund og god mad.
Alletiders tur som jeg vil huske resten af mit liv.

Her som Magdalene Vinnen

Det skulle jo med i søfartsbogen

Overskrift 1

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

26.01 | 16:10

Hej Jørgen, har idag fundet meget fint dokumentation omkring m/s Afrika, en person ved navn Ingolf, som var med på skibet har skrevet hændelsen.

...
21.01 | 21:46

Jeg tog fejl, det var ikke MT Esso København,men Esso Nyborg der er på tegningen. Beklager fejlen

...
21.01 | 18:09

Fantastisk flot gammelt skib, jeg har en håndtegnet tegning af netop dette skib. Tegnet af O. Stoltenberg i 53. Så det var pudsigt at støde på det her.

...
16.01 | 19:12

Sejlede med Oklahoma sep 1964 til aug 1965 , 2 mester ombord.
Var ude i frygtelig orkan sydvest for Grøndland dec 1964, fik buler i stævnen, 20 m3i kølerum.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE